időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Demecser: a bíróság ma dönthet a Fidesz keresetéről

MNO
2003.10.27. 11:13

Még ma dönthet az illetékes bíróság a Fidesz keresetéről a demecseri választással kapcsolatban. Az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke mai nyíregyházi sajtótájékoztatóján kijelentette: a Fidesz "képtelen megemészteni", hogy elvesztette a demecseri időközi polgármester-választást; a Fidesz szabolcsi irodavezetője ezzel szemben továbbra is úgy véli, sportszerűtlen körülmények között zajlott a voksolás.

A Fidesz képtelen megemészteni, hogy elvesztette a demecseri időközi polgármester-választást, ezért próbálkozik különböző kifogásokat találni a veresége megmagyarázására – mondta Tukacs István, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke sajtótájékoztatóján.

Tukacs úgy véli: az, hogy az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület jelöltje legyőzte a Fidesz jelöltjét, az Orbán Viktor veresége is. Mint ismeretes, a volt miniszterelnök beszédet mondott egy demecseri kampányrendezvényen.

A politikus közölte: az MSZP egyetért azzal, hogy a helyi és a területi választási bizottság a Fidesz által sérelmezett kampánykifogásokat nem találta olyan súlyúnak, ami a választás végeredményét döntően befolyásolta volna.

Seszták Oszkár, a Fidesz szabolcsi irodavezetője azonban kijelentette: ha a választás sportszerű körülmények között zajlott volna le, akkor a Fidesz sem emelt volna kifogást. Hozzátette: a párt által szóvá tett szabálytalanságokat a helyi és a területi választási bizottság is tényként fogadta el, ám nem tartotta a választási eredményt befolyásolónak azokat. – A Fidesz viszont annak tartja, ezért fordult a bírósághoz a választás megismételtetését kérve – mondta Seszták Oszkár.

Az október 19-i demecseri választást Kis Gyula, az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület közös jelöltje 1547 szavazattal nyerte Fáky Lászlóné, a Fidesz jelöltje ellenében, akire 1024-en voksoltak.

A Fidesz bírósági keresetéről az ügyben illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság – az MTI értesülése szerint – még hétfőn dönt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.