időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Európai egyetemek konferenciája Kolozsváron

MNO
2003.10.24. 17:50

Az oktatási minisztérium 20 millió dollárt ítélt meg az Európai Egyetemek Egyesülete ötödik ülésének megszervezésére, amelyre október 24-26. között kerül sor Kolozsváron. Ez az első alkalom, hogy a nagyszabású felsőoktatási konferenciának egy kelet-európai egyetem ad otthont – írja az erdélyi transindex.ro.

A házigazda Babes-Bolyai Tudományegyetem vezetősége szerint a rendezvény máris részvételi rekordot dönt, mivel több mint 300, oktatási intézményeket és diákszervezeteket képviselő személy jelezte részvételi szándékát, az európai országokon kívül az Egyesült Államokból, Kínából vagy Szenegálból is érkeznek résztvevők.

A konferencián 26 romániai egyetem képviselteti magát, és a román szaktárca mellett több mint 15 európai ország tanügyminisztériumának képviselői is jelen lesznek. Az Európai Bizottság képviselőit szintén Kolozsvárra várják, a ma tartott hivatalos megnyitón pedig részt vett Ion Iliescu államfő is. Andrei Marga, a BBTE rektora elmondta, a konferencia főbb témáinak egyike a kettő, vagy több egyetemen egy időben szerzett diplomák Európa-szerte történő alkalmazása.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.