időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Fegyveres rablás és tűzpárbaj Gödöllőn

MNO
2003.10.17. 15:33

Két lövést is kapott a kibontakozó tűzpárbajban az a férfi, aki fegyverrel próbált kirabolni egy pénzintézetet Gödöllőn - tudta meg a HavariaPress.

A huszonéves támadó pénteken délután, fél négy körül lépett be a Pest megyei kisváros egyik pénzintézetébe. A férfi fegyvert szegezett az alkalmazottakra, és közölte, hogy bomba van nála, amit fel is fog robbantani, ha nem kapja meg a kassza tartalmát. A bankban tartózkodó két bizonsági őr azonban felfigyelt a fenyegetőre, ezért kiterelték az ügyfeleket az utcára. Ezután mindketten rálőttek éles lőfegyverükkel a csuklyát viselő rablóra, aki megpróbálta viszonozni a tüzet. A támadónál azonban feltehetőleg csak egy riasztópisztoly volt, így a lövései csak könnyebben sebesítették meg a biztonsági őrök egyikét, ő maga azonban súlyos lőtt sérüléseket szenvedett.

A póruljárt rabló ekkor menekülni próbált, ám a közeli rendőrség munkatársai pillanatokon belül elfogták. A rablót végül a Központi Baleseti Ambulanciára szállították, de kórházba került a megsebesült biztonsági őr is. A helyszíni vizsgálat újabb megállapításai szerint a férfi flóbertpisztollyal próbálta kirabolni a pénzintézetet, s a fegyvert menekülés közben el is hagyta. A rendőrök a bombás fenyegetőzés miatt tűzszerészeket is a helyszínre hívtak, ők jelenleg bombakereső kutyákkal próbálják felderíteni, hogy valóban robbanóanyag volt-e a támadó csomagjában. A rendőrség a helyszínelés befejeztéig lezárta a gödöllői Szabadság tér környékét. (HavariaPress)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.