időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Schmitt Pál a nők helyzetéről

MTI
2003.10.28. 18:19

Az Európai Unió eddig nem sokat törődött a nőkkel, mindössze egyetlen, még 1982-ben megfogalmazott határozat foglalkozik a nők sorsával, amely egyenjogúságot fogalmaz meg a foglalkoztatásban, a karrierben, a családban, az oktatásban - mondta Schmitt Pál kedden Miskolcon.

Az unió elsősorban a gazdasági ügyekkel törődött, mostanában „kezdi felfedezni egyéb dimenzióit életünknek, mint például a kultúrát és a kisebbségek jogait” – tette hozzá a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség alelnöke a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nőtagozatának megalakulása előtti sajtótájékoztatón.

Kijelentette: a nők a letéteményesei a következő generációnak, „a hitük, erejük és optimizmusuk átárad a gyermekekre, a családra”.

„A család a legelemibb és legfontosabb egység egy nemzet, a társadalom életében, a nőtagozat feladatának tekinti, hogy segítse a szövetség munkáját a már elkezdett családtámogatási rendszer és az otthonteremtési program megvalósításában. A szövetség nem valaki vagy valakik ellen jött létre, hanem valamiért, jól megfogalmazható célokért” – hangoztatta Schmitt Pál.

Hozzátette: a tagozatoktól többlettudást vár a Fidesz, a tagozatok egyúttal szellemi holdudvart is jelentenek. Schmitt Pál szólt arról is, hogy a Fidesz átalakulása óta a taglétszám megduplázódott, és nagy az érdeklődés a tagozatok iránt. Elismerte ugyanakkor, hogy a tagfelvétel a bürokrácia miatt „egy kicsit még döcög”. „Nem kizárt, hogy a későbbiekben újabb tagozatok alakulnak, de erről majd a jövő évi kongresszus dönt” – mondta az alelnök.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.