időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Svábbogarak Rejtő cellájában

MTI
2003.10.18. 15:56

Svábbogarakat talált az ügyész Rejtő E. Tibornak, a K and H brókercége ügyében fogva tartott bankárnak a cellájában és az ágyában - erről Vókó György, a Legfőbb Ügyészség osztályvezetője beszélt a Magyar Rádió 16 óra című műsorában szombaton.

„Tele volt a zárka, olyannyira, hogy az ágyakban is voltak” – mondta. Ezt a büntetés-végrehajtásért felelős ügyész jelezte a rendőrség felé – tette hozzá az osztályvezető. A fővárosi főügyész kedden az MTI-nek arról nyilatkozott, hogy kizárólag a gyanúsított fogva tartásának körülményeire vonatkozó panasz miatt szállították át Rejtő E. Tibort a rendőrségi fogdából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe.

Arról, hogy miért voltak a cellában svábbogarak, Vókó György a rádióműsorban elmondta: hatástalan volt a legutóbbi méregtelenítés. Leellenőrizték azt is, hogy végeztek-e méregtelenítést, s a dokumentáció szerint igen. Mivel azonban az teljesen hatástalan volt, újat kellett elrendelni.

Arra a felvetésre, hogy ha egy vezető bankár ilyen körülmények közé kerül, akkor egy sokkal kevésbé fontos vagy fontosnak tartott gyanúsított milyen körülmények közé jut, azt válaszolta: „ugyanilyen körülmények között vannak és ugyanígy felel értük a büntetés- végrehajtási ügyész”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.