időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Újhelyiék nem értenek egyet Medgyessyvel

MNO
2003.10.18. 12:45

Levélben fordult a miniszterelnökhöz a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták (Fibisz) annak érdekében, hogy ne csökkenjen a diákok utazási kedvezménye.

„A Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták szervezete nem támogathatja a tanulók utazási kedvezményének csorbítását, mert úgy érezzük, hogy ez sem a szocialista párt, sem a kormány programjának megvalósulását nem segíti elő” – áll abban a levélben, amelyet Újhelyi István, a szervezet elnöke írt Medgyessy Péterhez.

Levelében a politikus emlékeztet arra, hogy „a kormányprogram a választási ciklus végére vállalta azt, hogy a tanulók a lakhely és az oktatási intézmény között ingyen utazhatnak”.

Újhelyi István jelzi, hogy a Pénzügyminisztérium a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvényjavaslatban kezdeményezte a tanulók helyi és helyközi utazási kedvezményének csökkentését. Mint hozzáteszi, a Fibisz elfogadja a jogszabály tervezetének gazdasági szükségszerűségét, de nem tart lehetségesnek semmiféle elvonást „ebből a szférából” – adta hírül az mtv.hu.

Arató Gergely, az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportjának vezetője az érdeklődésére elmondta, a törvényjavaslathoz benyújtott több módosító indítványban javasolják, hogy mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben maradjon változatlan a tanulók 67,5 százalékos utazási kedvezménye.

„A törvényjavaslat technikájával egyetértünk, de szeretnénk, ha nem csökkenne a tanulók utazási kedvezményének mértéke” – tette hozzá a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.