Fidesz: a korrupció árnyéka vetül az EUKK működésére

A korrupció árnyéka vetül az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) működésére, ezért a Fidesz büntetőfeljelentést fontolgat az ügyben - közölte Lengyel Zoltán pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI
2004. 01. 09. 14:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző kormány idején készült, az akkori ellenzék által sokat bírált Millenniumi Országjáró előállítása 41 forint volt példányonként, az EUKK három darab A4-es papírból álló levelei pedig 60 forintba kerültek darabonként – mondta a fideszes parlamenti képviselő. Megjegyezte, ilyen eset kapcsán „felvetődik a korrupció gyanúja”.

Hozzátette: ez ügyben egy civil szervezet a hatóságokhoz fordult, de az illetékesek „a fülük botját sem mozdították”. Kijelentette, a Fidesz az úgynevezett üvegzsebtörvény alapján megfontolja, hogy büntetőfeljelentést tegyen az ügyben.

Lengyel Zoltán úgy vélte, „megdöbbentő eredményeket hozott az EUKK-nál végzett számvevőszéki vizsgálat”, amely – mint rámutatott – túl magasnak nevezett egyes költségeket, illetve megállapította azt is: 20 millió forintos összeg elköltésénél megkerülték a közbeszerzési eljárást.

Az idei költségvetésben csaknem 700 millió forint áll annak az EUKK-nak a rendelkezésére, amely a tavaly áprilisi uniós népszavazáson „minden idők legdrágább kampányával a legtöbb embert tartotta távol a voksolástól” – mondta az ellenzéki képviselő.

„Rendelkeznek-e megfelelő szakmai kompetenciával?” – tette fel a kérdést, hozzáfűzve: az idei európai parlamenti választásokra körülbelül 1,2 milliárd forintot kíván az állam költeni. Lengyel Zoltán szerint tartani lehet attól, hogy nem hatékonyan használják fel ezt az összeget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.