Fidesz: legyen nyilvános a Baumgartnerrel kötött állami szerződés!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetég Sport Szekciója meglepetéssel értesült arról, hogy az elfogadott költségvetési törvényt követően - a tartalék alap terhére - Gyurcsány Ferenc miniszter közel 1 milliárd forintot juttatott Baumgartner Zsoltnak, amely pénzösszeg birtokában megválthatta belépőjét a Forma 1-es versenysorozat Minardi csapatába.

MNO
2004. 01. 08. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adakozás ténye azért is meglepő, mert korábban a sportminiszter azt nyilatkozta, hogy minden meglévő forrást felosztott a magyar sportmozgalom különböző fórumai között – jegyzik meg mai közleményükben.

A Fidesz tiltakozását fejezi ki, hogy az olimpia és a paralimpia évében, valamint ebben a nehéz anyagi helyzetben – mikor sportegyesületek rendkívüli anyagi gondokkal küzdenek, amikor akár több tehetséges fiatalt nevelő bázisok százai szünnek meg, valamint az igazolt sportolók száma évről.évre csökken -megközelítőleg 1 milliárd forintot kapjon egy olyan sportoló, akinek tehetségét nem vitatjuk, viszont köztudott, hogy még nem bizonyított a támogatás nagyságrendjével azonos mértékében.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Sport Szekciója kéri a minisztert, hogy a Baumgartner Zsolt és menedzsere, valamint a Magyar Állam közti szerződést hozza nyilvánosságra az azokhoz tartozó mellékletekkel együtt
– áll a dokumentumban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.