Gyanúsítottként hallgatták ki Molnár Csabát

Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét pénteken – mondta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Molnár annyit közölt: „én végeztem a munkámat és amiről kellett, jelentést írtam”.

MTI
2004. 01. 09. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét pénteken – mondta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Molnár Csaba a három és félórás kihallgatását követően újságírók előtt kijelentette: „amiről kellett, arról jelentést írtam”. Hozzátette: tudomása szerint a vizsgálat idején referensként dolgozik tovább az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.

Több lap információi szerint Molnár Csaba pénzmosással gyanúsított szír állampolgároktól néhány alkalommal kis értékű ajándékokat fogadott el, illetve egy vacsora alkalmával ő is megajándékozta őket márkás itallal. Rendőrségi források szerint az alezredes minden esetben jelentést írt a szírektől kapott ajándékokról. Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K and H-ügy nyomozásában.

Salgó László országos főkapitány a Magyar Nemzet december 2-án megjelent cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal utóbb az ORFK vezetőjéhez eljuttatott „szigorúan titkos” minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával kapcsolatban. Az újság szerint Molnár Csaba az arab alvilági körökkel az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot tartott fenn.

Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkár december 3-án kijelentette: az egész ügy jellegénél fogva államtitkot képez, „következésképpen az erre vonatkozó bármilyen szóbeli vagy írásos adat, illetve kommunikáció szigorúan titkos minősítésű”. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást Molnár Csaba ügyében.

Zamecsnik Péter ügyvéd a rendőrtiszt három és fél órás meghallgatását követően újságíróknak kijelentette: „az ügy államtitkot képez, ezért még azt sem mondhatom el, hogy mivel gyanúsítják Molnár Csabát”. Molnár Csaba csak annyit közölt: „én végeztem a munkámat és amiről kellett, jelentést írtam”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.