Máté Dániel cége megbízást kap a nyugdíjbiztosítótól

László Csaba távozó pénzügyminiszter közeli munkatársa, Máté Dániel családi vállalkozásával köt határozatlan időre megbízási szerződést havi másfél millió forintért az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság – értesült a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2004. 01. 29. 6:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium kommunikációs főosztályvezetője jelenleg kültagja a Prevision Bt.-nek, a beltag az édesapja. A tárgyalásos közbeszerzési eljárásban kiválasztott céggel már finisbe értek a tárgyalások, s hamarosan szerződést köthet vele a főigazgatóság. A cég feladata az intézmény úgynevezett Nyugdmeg nyugdíjelbírálással kapcsolatos rendszerének fejlesztése, tanácsadó, elemző-tervező, programfejlesztő és szakértői munkák elvégzése lesz.

A nyugdíjpénztárnál Rába Ferenc főigazgató-helyettes úgy nyilatkozott: a pályázat célja, hogy a meglévő számítógépes rendszerbe átvezessék azokat a változásokat, amelyek a jogszabály-módosulások miatt keletkeztek. Azt is közölte, hogy még nem fejezték be a tárgyalásokat a Prevision Bt.-vel.

Máté Dániel szerint nem az ő, hanem az édesapja érdeme, hogy a családi bt.-vel szerződést köt a nyugdíjbiztosító.

– Apám a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének volt a munkatársa, amely korábban a társadalombiztosító számítógépes rendszerét is kiépítette – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.