Mel Gibson a biblikus témáknál marad

Mel Gibson művének, a Krisztus szenvedésének a sikere töretlen. A film még ki sem futotta magát, ám rendezője máris új alkotáson töri a fejét. A hírek szerint Mel Gibson a makkabeusok felkelését, a zsidó hanuka ünnep történetét szeretné megfilmesíteni.

MNO
2004. 03. 19. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet, amely mindig is magával ragadta a képzeletemet nem más, mint a Makkabeusok Könyve – mondta Gibson egy rádiós talk-showban. Miért érdekel? – mert a makkabeusok szembeszálltak, háborúba is indultak, és a végén győzedelmeskedtek – fogalmazott Gibson.

A makkabeus felkelés egyébként Krisztus születése előtt 200-ban volt, IV. Antiokosz király ellen, aki arra kényszerítette a zsidókat, hogy görög isteneknek hódoljanak. A háború Jeruzsálem felszabadításához vezetett, és erre emlékezik a zsidóság a hanuka ünnepén – hangzott el a Magyar Rádióban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, nem csak a tengerentúlon lett kasszasiker A passió, hazánkban is rekordot döntött. A produkcióra a jegyelővétel kezdete (március 11.) óta kedd reggelig – öt nap alatt – közel ötezer jegyet váltottak a hazai mozikban. Az eredmény minden idők legjobb jegyelővételének számít a hazai moziforgalmazás történetében.

A moziüzemeltetők kérésére egyébként a Budapest Film megemelte A passió című film kópiaszámát, így Mel Gibson alkotása március 25-én összesen 33 darab kópiával jelenik meg Magyarországon.

A passió sikerszériája töretlen a tengerentúlon is: a film immár a
harmadik hétvégén listavezető az Egyesült Államokban. Mel Gibson alkotását a február 25-i bemutató óta közel 30 millióan látták Amerikában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.