időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

A Mol egyedül venné meg a Petromot

MNO
2004.04.02. 08:52

A Mol Rt. a PKN nélkül venné meg a Petromot. A román olajipari cég megvételére irányuló ajánlatok alapján június végén választják ki a befektetőt.

A Mol Rt. egymagában kívánja megszerezni a Petrom román olajipari céget, nem a lengyel PKN Orlennel együtt – közölte a Bukarestben tartott sajtóértekezleten Áldott Zoltán, a Mol-csoport stratégiai igazgatója.

Románia a privatizációs tanácsadók javaslatára meghosszabbította a Petrom megvételére benyújtandó kötelező érvényű ajánlatok beadási határidejét április 16-ig – áll a Gazdasági Minisztérium csütörtöki közleményében. Így a befektetőt június végén választanák ki.

A hét pályázó a Petrom harmadára tehet ajánlatot, hogy aztán a győztes annak megvásárlása után részvénykibocsátással 51 százalékra növelje részesedését. A hét ajánlatot tévő vállalat: az amerikai Occidental Oil and Gas, az osztrák OMV, a Mol, a lengyel PKN Orlen, az orosz Gazprom, a görög Hellenic Petroleum és a svájci Glencore.

Tőzsdefórum

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.