A Fidesz az európai uniós pénzek körüli botrányról

A Fidesz megdöbbent azon, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök és Baráth Etele államtitkár fiainak közös cége „az európai uniós pénzek körül bábáskodik” – mondta Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

MNO
2004. 05. 14. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az a probléma, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök és Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár „hivataluknál fogva az európai uniós támogatásokkal kapcsolatban tevékenykednek”. Ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent, Medgyessy Gergely és Baráth Gergely közös cége jelentős méretű hazai cégek érdekeit képviseli az Európai Unióban.

A képviselő a miniszterelnökhöz és Baráth Eteléhez kérdést intézett, mely szerint igaz-e a hír, amely szerint gyermekeik közös cégben az európai uniós pénzek körül bábáskodnak és hogy nem érzik-e összeférhetetlennek a miniszterelnöki, illetve az államtitkári hivatallal azt, hogy gyermekeik ilyen munkán dolgoznak?

Répássy Róbert elmondta, kérdéseiket azért teszik fel, mert egyre több olyan személyről tud a közvélemény, akik az MSZP politikusainak hozzátartozói, és az európai uniós pénzek lehívása körül bábáskodnak, mint Gyurcsány Ferenc miniszter felesége, Dobrev Klára is.

A TGG and Partners Kft. az üggyel kapcsolatban kiadott egy sajtóközleményt, amelyben az áll: a TGG and Partners-nek nem volt és nincs állami megrendelése, semmiféle szerződési, vagy egyéb kapcsolatban nem állnak állami tulajdonú vállalattal. A TGG and Partners nem foglalkozik magyarországi tevékenységgel. A társaság sem pályázóként, sem pályázatíróként nem vesz részt európai uniós pályázatkészítésben, így semmiféle közpénzhez a társaságnak nincs köze. Az alapítók – Baráth Gergely, Medgyessy Gergely, Tóth Tibor – évek, évtizedek óta ismerik egymást. A Vivendi Telecom Hungary szabályozási és külkapcsolati igazgatóságán dolgoztak, ahol részletesen foglalkoztak a cég külkapcsolataival és azon belül az európai uniós szabályozási környezettel.

Baráth Gergely, a Fővárosi Közgyűlés fideszes és nem SZDSZ-es tagja volt 1990 és 1994 között, mint azt Belbotrányt okozott a Medgyessy fiú cége című cikkünkben tévésen állítottuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.