Belbotrányt okozott a Medgyessy fiú cége

Felháborodást keltett szocialista körökben, hogy a miniszterelnök fiának cége több magyar nagyvállalat érdekérvényesítési megbízásait szerezte meg – értesült a Magyar Nemzet MSZP közeli forrásokból.

Magyar Nemzet
2004. 05. 14. 6:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kifogásolt társaságot, a TGG&Partners Kft.-t tavaly februárban alapították, azzal a céllal, hogy jelentős méretű hazai cégek érdekeit képviselje az Európai Unióban. Fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás. A céget ügyvezetőként Medgyessy Gergely (a miniszterelnök fia), Baráth Gergely (az uniós pénzek felett diszponáló Nemzeti Fejlesztési Hivatalt vezető Baráth Etele fia) és Tóth Tibor jegyzi. A megfelelő uniós lobbitevékenység érdekében a cég budapesti székhelyén kívül Brüsszelben is irodát nyitott. Úgy tudjuk, a miniszterelnök fiának már sikerült megszereznie többek között a Matáv, a Westel helyébe lépő T-Mobile, valamint az OTP Bank megbízásait. A TGG múlt hónapban ismertette szolgáltatásait a MEH részvételével megtartott VII. magyar vezérigazgatói találkozón is, ahol Nagyvállalati érdekérvényesítés az Európai Unióban címmel előadást tartott.
Növelte a szocialista párton belüli megosztottságot, hogy a társaság létezéséről tudomást szerzők szerint a Medgyessy fiú cégének lobbitevékenysége újabb támadási felületet biztosít, és rontja az MSZP esélyeit a párt európai uniós kampányában.

A bírálók aggódnak, hogy a céggel kapcsolatos sajtóhírek a választások előtt ismét ráirányítják a figyelmet Medgyessy Péter nevelt lányára, Tornóczky Anitára, aki a kormányváltás óta feltűnően túlfoglalkoztatott a Magyar Televíziónál. Információink szerint a társaságot azok a szocialistákhoz közel álló személyek és cégek is támadják, amelyeknek fő tevékenységét eddig is a magyar nagyvállalatokhoz kapcsolódó uniós érdekérvényesítés jelentette. Medgyessy Gergely egyébként korábban is együtt dolgozott Baráth Etele fiával: a Vivendi telekommunikációs vállalatnál mindketten a kormányzati kapcsolatokért voltak felelősek. Baráth Gergely a Fővárosi Közgyűlés fideszes tagja volt 1990 és 1994 között.
(A Fővárosi Közgyűlés honlapján azonban az áll, hogy az SZDSZ-frakció tagja. Az adott oldal a Magyar Nemzet cikkének megjelenése óta nem elérhető.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.