Rendőrségi vizsgálatot követel Kőbányán a Fidesz

A Fidesz szerint a rendőrségnek kell kivizsgálnia a KŐBETA-ügyet, mivel a polgármester és az alpolgármester is igazgatósági tag volt a cégnél, így érintettek.

MNO
2004. 05. 13. 7:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint Kőbányja jegyzőjének büntető feljelentést kell tennie az önkormányzatot ért 493 nukkuüs veszteség miatt. Mint az már ismeretes, az Állami Számvevőszék megállapította: a X. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Kőbányai Befektetési és Tanácsadó Rt. (KŐBETA) közel félmilliárd forintos kárt okozott a helyhatóságnak.

- Az ÁSZ illetékese azt nyilatkozta, hogy a polgármesterre bízzák kivizsgáltatja-e az ügyet, és tesz-e feljelentést. A Fidesz véleménye szerint nem lehet arra az Andó Sándor polgármesterre bízni az ügyet, aki a KŐBETA Rt. igazgatóságának tagja volt a veszteség kialakulásának időszakában. Ugyancsak igazgatósági tag volt a jelenlegi alpolgármester, Kaszab Csaba, és az SZDSZ kőbányai elnöke, Ezért a képviselő-testület sem képes elfogulatlan vizsgálatot folytatni – hangúlyozza közleményében a Fidesz kőbányai csoportja, mely az ügy tisztázása érdekében szükségesnek tartja, hogy a rendőrség a nagy vagyoni hátrányt okozó ügyben a nyomozást folytassa le, és a felelősöket találja meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.