Nagy András, a szeszipari szövetség igazgatója szerint a szakmai álláspont az, hogy a pálinka elnevezést csak Magyarországon és Ausztria négy tartományában használhatják a százszázalékosan gyümölcsből, főzéssel, cukor hozzáadása nélkül készült párlatra. Ugyanakkor az utóbbi napokban nyilvánosságra kerültek olyan információk, miszerint Magyarország hajlana annak elismerésére, hogy Romániában is előállíthatnak pálinkát, saját törvényi szabályozásuk alapján, ha az ital nevének írásmódja – palinca – eltér a magyarétól.
A szakmai szervezet szeretné tisztázni, hogy mi a tényleges magyar álláspont ebben a kérdésben, ezért kéri a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, hogy a kormányzati szervek és a szakmai szervezetek között teremtse meg az egyeztetés lehetőségét. (hvg.hu)
Meglepő kijelentést tett az iráni elnök














Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!