Roma voksok ötezerért

Ötezer forintot ígér fejenként az MSZP Jászapátiban a romáknak, ha a pártra szavaznak vasárnap. A szocialisták egy péntektől vasárnapig tartó ingyenes sörfesztiválra is várják a romákat egy olyan meghívólevélben, amelynek a borítékjába négyszáz forintot is mellékeltek.

Magyar Nemzet
2004. 06. 11. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint: „Jászapátin senki nem tett többet a roma családokért, mint mi, az MSZP”; „mikor ezt a levelet kibontották, találnak benne 400 ft-ot és ez csak egy kis ajándék!”; azokat, akik „az MSZP-re szavaznak, az MSZP aktivisták további 5000, azaz ötezer ft-al jutalmazzák a segítségüket!” A levélben fenyegető éllel, vastag betűvel szedték az alábbi mondatot: „Mi figyelünk minden cigány családot!” Az ingyensörön kívül többek között Lajcsi szuperbuliját ígérik.

A lapot több jászapáti roma család is arról tájékoztatta, hogy szerdán kapták meg a levelet, amelyet a postás hozott. A borítékokban a legtöbbször két darab kétszáz forintos volt. – A levélen nincs feltüntetve a feladó – mondta a Magyar Nemzetnek Kállai Ágoston helyi lakos. Farkas Andor, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke közölte: tudomása szerint például a Dankó Pista utca roma lakói megkapták a küldeményt, amelyet felháborítónak tart.

– A választói akarat ilyen módon történő befolyásolása szerintem sérti a választások tisztaságának elvét, és felveti a választási csalás bűntettének gyanúját is, de ennek megítélése a büntetőbíróság hatásköre – jelentette ki Csermák Csaba, az Országos Választási Bizottság tagja. Szerettük volna megkérdezni Szekeres Imrét, a körzethez kötődő MSZP-s képviselőt, ám az államtitkár lapzártánkig nem reagált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.