Brókerbotrány: vádat emeltek Molnár Csaba ellen

Vádat emelt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a brókerbotrány korábbi főnyomozója, Molnár Csaba ellen. Az ügyészségi nyomozók a mai napon nyújtották be a vádiratot a rendőr alezredes, és két társa ellen. A vád mindhármuk esetében vesztegetés, emellett azonban Molnár Csaba esetében még hivatali visszaélés és államtitoksértés miatt is eljárást indítottak.

MNO
2004. 07. 05. 16:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség szerint Molnár a hivatali hatáskörében eljárva, pénzváltóknak tartott előadások során ismerkedett meg a két vádlott-társával, akik szintén pénzváltással foglalkoztak. A nyomozás adatai szerint egyikük, a főnöke utasítására egyre intenzívebbé tette a kapcsolatot Molnárral. Amikor pedig arról értesültek, hogy az őket ügynökként foglalkoztató bank szerződést kíván bontani velük, egy benzinkúthoz, ünnepnapon találkozót beszéltek meg Molnárral, majd ott ajándékot adtak át neki, hogy így próbálják rávenni: befolyását latba vetve igyekezzék más döntésre rábírni a bankot.

Molnár Csaba az ajándékot elfogadta, és a találkozót követő napon felhívta a bankot, soron kívüli találkozót kérve annak vezetőitől. A benzinkútnál átadott csomagban egyébként egy körülbelül háromezer forint értékű karkötő, egy körülbelül ötezer forintos értéket képviselő, egzotikus faanyagokkal díszített ceruzatartó, valamint egy fa névtábla és néhány sütemény volt. Molnár mindemellett – a nyomozás megállapításai szerint – tájékoztatta pénzváltó ismerősét egy, az osztályához érkezett, pénzmosásról szóló bejelentésről. A vádirat szerint így a nyomozó államtitoksértést is elkövetett, noha az ORFK utóbb feloldotta a kérdéses információ titkos minősítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.