Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Évi 221 millióért pihentek a vagyonkezelő munkatársai

Bár 2002-höz képest 2003-ban majdnem a felére estek vissza az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. bevételei, egy a Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint mindez fordítva érzékeltette hatását a vagyonkezelőnél kiosztott bérekben és egyéb kifizetésekben. A jutalmak duplájára, a rekreációs – azaz a munka fáradalmainak kipihenését segítő – támogatások pedig ötszörösére emelkedtek.

Magyar Nemzet
2004. 07. 27. 5:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapbérek és pótlékok 916 millióról 1,81 milliárdra, a prémiumok 286 millióról közel 325-re, a jutalmak pedig 87-ről 152 millióra emelkedtek 2003-ban az ÁPV Rt.-nél, ahol átlagosan kétszáznegyvennégyen dolgoztak ekkor – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból. Az igazgatóság és a felügyelőbizottság évi tiszteletdíjára 2003-ban közel százmillió forintot fordítottak, ami tizenkétmillióval több az egy évvel korábbinál. Bérköltség jogcímen összesen 1,784 milliárd forintot fizettek ki tavaly a vagyonkezelőnél, ami 111 millió forinttal haladja meg a 2002-es ilyen jellegű kifizetéseket.

Mindez „csekély” mértékű emelkedés a dokumentumban szereplő „személyi jellegű, egyéb kifizetésekhez” képest. Az itt szereplő, úgynevezett rekreációs támogatásokra – ami a munka fáradalmainak üdüléssel, szaunázással stb. való kipihenését jelenti – 2002-ben 37, tavaly viszont 221 millió forintot fordított a cég. Duplájára emelkedtek a reprezentációs kiadások, ennek értéke 2002-ben tíz-, 2003-ban pedig már húszmillió forint volt. Harmincnyolcmillió forinttal – mintegy nyolcvan százalékkal – emelkedett a ruházati költségtérítés, 25 millióval – 56-ról 81 millióra – az egyéb béren kívüli juttatások mértéke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.