Milliókkal tartozik az MSZP közeli cég a Magyar Turizmus Rt.-nek

A Magyar Nemzet információi szerint több millió forinttal tartozik a jó MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Szín-Lap Bt. az állami Magyar Turizmus Rt.-nek, hiszen még nem fizette vissza a lényegében elmaradt Tisza-tavi Fesztivál megszervezésére, lebonyolítására felvett előleget. A kancelláriához köthető alvállalkozókkal nem tartott kapcsolatot a Turizmus Rt.

Magyar Nemzet
2004. 07. 21. 5:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Turizmus Rt. a Tisza-tavi rendezvénysorozat előtt közvetlenül bontott szerződést a Szín-Lap Bt.-vel, mivel az késedelmesen és hibásan teljesítette a rábízott feladatot. Oláh László, a turisztikai szervezet vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek elmondta: jogászaik már megírták a felszólítást a Szín-Lap Bt.-nek a több hónapos rendezvénysorozat megszervezésére felvett előleg visszautalására vonatkozóan. Mint fogalmazott: a közbeszerzési pályázaton kiválasztott cégnek egy megállapodás szerint, jogszerűen fizettek előleget. A Magyar Nemzet kérdésére kifejtette, nem tudja, hogy a fővállalkozó által megbízott alvállalkozók, vagy más okok miatt nem teljesített a Szín-Lap Bt., ők csak a pályázaton nyertes társasággal álltak kapcsolatban.

Oláh László megjegyezte: a Tisza-tó és környéke turizmusának jót tett volna, ha a harmadik Tisza-tavi fesztivált a hagyományokhoz híven idén is a tervek szerint tudták volna megvalósítani, ám így sem marad el minden program. Azokat ugyanis jelenleg az érintett települések önkormányzatai szervezik Tisza-tavi randevú néven – tette hozzá.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Szín-Lap Bt. 2002-ben azzal vált ismertté, hogy felépíthette a Parlament előtti korcsolyapályát a téli szünet idejére. A betéti társaság jelenlegi tulajdonosa Hámori László, aki egy XVIII. kerületi MSZP-s képviselő édesapja. A Szín-Lap Bt. a rendezvény kapcsán szervezési és kommunikációs munkákkal bízta meg a Perspektíva Kommunikációs Ügynökség Kft.-t, amely továbbosztotta a munkák egy részét a Relatív 3 Kft. munkatársainak. A két cég tulajdonosi köre a Miniszterelnöki Hivatalhoz (MeH) köthető. A Perspektíva egyik tulajdonosa és ügyvezetője Kósa Margit, a nemrég átszervezett Kormányzati Kommunikációs Központ munkatársa, akinek a kabinet kommunikációs megjelenítését 750 millió forintnyi közpénzből segítő Leo Burnett Kft.-vel való kapcsolattartás is a feladata a MeH-nél. A Relatív 3 Kft. tulajdonosa és egyik ügyvezetője pedig Hajnal Zsolt, aki egyben a Leo Burnett Kft. igazgatója.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.