A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Veszélyben az Alitalia és 6000 munkahely

Amennyiben az olasz légitársaság menedzsmentje és a szakszervezet a következő napokban nem tud megegyezni egymással a szanálási terv részleteiről, úgy az állam nem folyósítja a megígért 400 millió eurós hitelt, s így októberben már nem tudna fizetni alkalmazottjainak a cég . közli az mfor.hu.

MNO
2004. 08. 31. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alitalia vezetője a munkahelyek számát a jelenlegi kétharmadára kívánja csökkenteni, azaz mintegy 6000 állás fog megszűnni, számolt be nemrég a Corriere della Sera. A kilenc szakszervezet a fejlemények hallatán összefogott, hogy „erejük egyesítésével” hathatósabban tudják képviselni a munkavállalók érdekeit, számol be a Handelsblatt.

Az Alitaliának elvileg szeptember 15-ig kell elfogadni a szanálási tervet. Amennyiben a megegyezés hiánya miatt ez nem történik meg, úgy – a Parmalathoz hasonlóan – csődeljárás indulhat a légitársaság ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.