A világörökség újabb darabját adták el Budapesten

Az Andrássy úti palotán múzeumostul, bérlőstül adtak túl harmadáron. A terézvárosi önkormányzat a szükséges felújítások hatalmas költségeire hivatkozva találta jó megoldásnak az eladást, miközben a nyolcvanas évektől folyamatosan újították az épületet.

MNO
2004. 09. 27. 8:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

328 millió forintért kelt el az 1884-86 között épült Andrássy úti palota, mely a Postamúzeumnak ad otthont. A korábban a Saxlehner család tulajdonában lévő épület első emeleti lakosztályának bérleti jogát 1972-ben kapta meg Magyar Posta.

A lépcsőházi és beltéri freskókat a műemlék-felügyelőség restauráltatta, a Postai és Távközlési Múzeumi Alapítvány a villamos hálózat és a falikárpit cseréje mellett felújíttatta a csillárokat és konzerváltatta a falburkolatokat. Az önkormányzat is folyamatosan újította az épületet, 2001-ben a közműveket is kicseréltek több mint százmillióért – közölte a nol.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.