Az MDF lemondásra szólítja fel Kellert

Lemondásra szólítja fel Keller László közpénzügyi államtitkárt a Magyar Demokrata Fórum, a hivatal brókerbotránnyal kapcsolatos érintettsége miatt - jelenti a HavariaPress.

MNO
2004. 09. 22. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt szerintük az államtitkár volt kabinetfőnökének meggyanúsításával bebizonyosodott Kulcsár Attila és Keller hivatalának kapcsolata. A Legfőbb Ügyészség ugyanis vesztegetéssel gyanúsította meg a közpénzügyi államtitkárság volt főtanácsadóját, Keller László korábbi kabinetfőnökét, aki a nyomozás szerint tízmillió forintot kért és kapott Kulcsár Attilától, a PSZÁF-ról szóló jelentés másolatáért.

Az MDF mindezek miatt felszólítja Keller Lászlót, hogy tisztázza magát, mivel továbbra is tájékoztatási kötelezettsége van a hivatalában történtekre vonatkozóan. Választ kérnek Kellertől arra is, hogy ő maga milyen kapcsolatban állt a gyanúba keveredett főtanácsadóval, mekkora személyes felelősség terheli őt a vesztegetési ügyért, illetve hogy indítványozott-e belső vizsgálatot az egyéb visszaélések kivizsgálására. Az MDF, közleménye szerint a jövőben is támogat minden olyan intézkedést, amely ténylegesen a korrupció elleni harcot szolgálja, ám úgy vélik, a jelenlegi kormánynak csak félszemű, kettős mércével, korruptan dolgozó hivatal felállítására futotta az erejéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.