Elhunyt Lahos László

Elhunyt Lahos László, minden idők legeredményesebb tatabányai labdarúgója. A Bányász egykori jobbösszekötőjét 71 éves korában érte a halál – jelentette a 24 Óra.

MNO
2004. 09. 20. 19:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lahos László 1933. január 17-én született Balassagyarmaton, Salgótarjánban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. 1950-ben lett a Tatabánya igazolt játékosa. A megyeszékhelyen több nagy siker részese volt a sokszoros utánpótlás és „B” válogatott focista.

Tagja volt az 1958-as svédországi világbajnokságra utazó magyar válogatott keretének is, de az első mérkőzés előtti vakbélműtétje miatt nem szerepelhetett a nemzeti csapatban. A Tatabánya színeiben 170 bajnoki meccsen 83 gólt szerzett.

Edzőként legnagyobb sikereit a KOMÉP csapatával érte el, de trénerként segítette többek között a Bábolna csapatát is. Temetéséről később intézkednek. (nb1.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.