Gyurcsány és az Altus reagált Répássy felszólalására

A kormányszóvivői iroda az alábbi közleményt juttatta el az MNO-hoz:

MNO
2004. 09. 29. 17:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kijelentem, hogy a K&H Equities Rt-nél sem most, sem korábban számlával nem rendelkeztem, ott semmilyen tranzakciót nem bonyolítottam. Felhatalmazom egyúttal a K&H Equities Rt-t arra vonatkozóan, hogy ezen nyilatkozatomat megvizsgálja és megerősítse.”

A dokumentumot Gyurcsány Ferenc írta alá.

Az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. közleményt adott ki, amelyben közölte: a részvénytársaság 2000 óta vezet értékpapírszámlát a K&H Equities Rt.-nél (kezdetben még ABN AMRO Equities Rt.-nél).

A társaság vezérigazgatója, a kihallgatási jegyzőkönyvben is szereplő Jagiellowicz Györgyné által jegyzett dokumentum szerint 2000-2002-ben érdekeltségeikkel együtt 108 millió forint értékben vásároltak diszkont kincstárjegyet a K&H Equities Rt.-nél.

Ez 2000-ben 40,7 millió, 2001-ben 39,8 millió, 2002-ben 27,9 millió forintot jelentett – tartalmazza a közlemény.

„2003. év áprilisban – ahogy ez a rendőrségen tett 2003. szeptemberi tanúvallomásomban is szerepel – a K&H Equities Rt.-nél a Pénzpiaci Alapba fektettünk 65 millió forintot, mely egyik társaságunk értékesítésének bevételéből keletkezett. 3 hónap múlva befektetésünket felszabadítottuk, és az ezen időszakra elszámolt éves 5 százalékos hozammal együtt számlánkra visszautaltattuk. A fentieken kívül más tranzakcióban nem voltunk érintettek” – közölte a vezérigazgató.

Jagiellowicz Györgyné hozzátette: a közleménnyel egyidejűleg felhatalmazta a K&H Equities Rt.-t arra, hogy harmadik személyek megkeresése esetén az Altus Befektetési Rt. számlaforgalmáról felvilágosítást adjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.