Megakadt az MSZP-s szavazatvásárlási ügy Vasban?

Már egy éve folyik a nyomozás az MSZP Vas megyei szavazatvásárlási ügyében, de még gyanúsítottat sem talált a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2004. 09. 24. 5:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a hatóságok eddig nem kértek fel igazságügyi írásszakértőt sem annak megállapítására, valóban mások nevében írták-e alá többen a Fibisz megyei elnökválasztó kongresszusának jelenléti ívét. Amint arról lapunk elsőként beszámolt, tavaly rendőrségi feljelentést tett egy fiatalember, mert – állítása szerint – a Fiatal Baloldal–Ifjú Szocialisták vasi szervezetének elnökválasztó ülésén négyezer forintot fizettek voksáért. Elmondása szerint helyi szocialista politikusok is arra próbáltak rávenni párton kívüli fiatalokat, hogy a felkínált összegért az általuk megnevezett elnökjelölt személyére szavazzanak.

A rendőrség és már a Vas Megyei Ügyészség is magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Szalay Ferenc, a rendőrség megyei szóvivője lapunkkal azt közölte, a nyomozás folyamatban van, gyanúsított még nincs. Ismert, a kőszegi Fibisz-választás levezető elnöke akkor Czeglédy Csaba egykori MSZP-s önkormányzati képviselő, Ipkovich György jelenlegi polgármester tanácsadója volt, akit a Rébusz Iskolaszövetkezetnél elkövetett csalások miatt jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Egy másik „hamisítási” ügyben viszont eltűnt a Fiatal Baloldal–Ifjú Szocialisták tizenhárom Vas megyei szervezetének eredeti alapító okirata. Ezeknek a szervezeteknek a létrehozásával kapcsolatban már rendőrségi nyomozás folyik, Szabó Bálintot, az ifjú szocialisták vasi elnökét ugyanis augusztusban magánokirat-hamisítás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A korábbi szavazatvásárlási ügy nyomozása jóval lassabban halad.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.