Orbán: Nem volt törvénytelen a támogatás

Orbán Viktor volt miniszterelnök nem tartja törvénytelennek, hogy felesége cége állami támogatást kapott, mivel minden termőföldre jár támogatás.

MNO
2004. 09. 25. 17:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor volt miniszterelnök az RTL Klub híradójában elmondta, hogy Magyarországon minden termőföldre jár valamilyen támogatás, és ez mindenkit megillet. Ezért nem tartja törvénytelennek és erkölcstelennek, hogy a Szárhely-Dűlő Sárazsadány-Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelyben felesége, Lévai Anikó is résztulajdonos, állami támogatást kapott a szőlőtelepítésre. Orbán Viktor hozzátette: az ügyben adott nyilatkozata miatt beperli Nyakó Istvánt, az MSZP szóvivőjét.

A volt kormányfő felesége a Blikk című napilap szerdai számában azt mondta, hogy az összesen 48 hektáron gazdálkodó cégből az ő résztulajdona nyolc hektár, és az ő tulajdonrészét nem érintette a támogatás. A Magyar Nemzet szombati számában Lévai Anikó közölte: a társaságban jogilag még 25 százalékos tulajdonrésszel bír, azonban a tagi kölcsönök miatt a tulajdoni hányada valójában csak 2-3 százalék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.