Tüntetés a délvidéki magyarverések ellen

Kisberk Szabolcs
2004. 09. 24. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpátia együttes műsorával kezdődött ma délután a budapesti Felvonulási téren a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által a délvidéki magyarverések ellen szervezett tüntetés, amelyen többszázan tiltakoztak az egyre gyakoribbá váló atrocitások miatt. Felszólalt az a Lavró Tihamér is, aki elsőként nyilatkozott úgy, hogy magyarsága miatt verték félholtra szerb szomszédai.

Nagy József Barna, a HVIM erdélyi szervezetének elnöke az erdélyi magyarok üzenetét tolmácsolta: – Üzenjük délvidéki testvéreinknek, nincsenek egyedül, de üzenjük a szerbeknek is: nem hagyjuk egyedül a vajdasági magyarokat – mondta. Kispalkó Szilveszter, a HVIM délvidéki elnöke kiemelte: óriási szükségük van az anyaország támogatására, hiszen szinte nem múlik el nap magyarok elleni támadás nélkül. Toroczkai László, a HVIM magyarországi elnöke közölte, hogy a szerbia-montenegrói nagykövet nem volt hajlandó átvenni a magyarverések azonnali megszünetését és a sürgős fellépést követelő petíciójukat, ezért postán juttatják el azt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.