Útépítés: újabb vállalat kerülhet korrupciós botrányba

Magyar Nemzet
2004. 09. 11. 5:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb útépítő cég kerülhet korrupciós botrányba, ugyanis olyan munka után állított ki nagy összegű számlát egy alvállalkozónak, amit az állítólag el sem végzett. Mint arról egy laptárs beszámolt, az osztrák Swietelsky Kft. a 89-es számú főút Szombathely–Bucsu közötti szakaszának építésekor – egy, a napilap birtokába került számla szerint – 93 millió forintot fizetett ki egy alvállalkozónak, a BHD Kft. azonban meg sem jelent a helyszínen. A földmunkát, amivel a kft.-t megbízták, egy másik cég végezte el. A BHD tevékenységi körében az építés egyáltalán nem szerepel. A cég ráadásul ismeretlen a megbízó Vas Megyei Közútkezelő Kht., valamint a projekt vezetősége előtt.

A Swietelsky Kft. tagja annak az M6 Duna Autópálya Konzorciumnak, amely koncessziós pályázat nyerteseként 125 milliárdos megbízást kapott augusztus elején a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól az Érd–Dunaújváros közötti szakasz megépítésére. Ugyanez a cég a kivitelezője a Nemzeti Autópálya Rt. megbízásából az M0-s autópálya-beruházáshoz kapcsolódó, Vecsést és Üllőt elkerülő gyorsforgalmi útnak. A Swietelsky Kft. vezetőit lapzártáig nem tudta elérni a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.