Werbert fedezi az adóhatóság?

Habár köztudomású Ron Werber, az MSZP izraeli kampánytanácsadójának magyarországi jövedelemszerző tevékenysége, az adóhivatal három hónap alatt nem tudta kideríteni, folytatott-e adóköteles tevékenységet hazánkban a szocialisták tanácsadója. Mindez abból a levélből derül ki, amelyet az adóhivatal elnöke küldött Répássy Róbert fideszes képviselőnek. Az ellenzéki politikus kérdésekkel fordult a hivatalhoz.

Magyar Nemzet
2004. 09. 11. 8:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehezen hihető, hogy kilencven nap nem elég az APEH-nek arra, hogy megállapítsa: folytat-e adóköteles tevékenységet hazánkban a szocialisták izraeli tanácsadója – mondta A Maygar Nemzetnek Répássy. Mint fogalmazott, magyar állampolgárok esetében sokkal gyorsabban intézkedik az adóhivatal, így érthetetlen a kivételezés.

Répássy Róbert úgy vélekedett: azért is különös az APEH időhúzó eljárása, mivel közismert, hogy korábban egy tanulmányáért Ron Werber tízezer dollárt kapott a kancelláriaminisztériumtól, és valószínű, hogy a júniusi európai parlamenti kampányra való felkészítést sem ingyen végezte.

Répássy szerint az adóhivatal megállapítása fordulópontot jelenthet a Werber-ügyben, ami bizonyítékul szolgálhat a munkaügyi felügyelőségnek is. Emlékeztetett arra, hogy az ellenőrök korábban azzal utasították el az érdemi választ, hogy nem sikerült munkavégzésen kapniuk a tanácsadót, így nem lehetett kideríteni, hogy milyen keretek közt végez jövedelemszerző tevékenységet a turistaként hazánkban tartózkodó személy.

Ron Werber magyarországi munkavállalása áprilisban került a figyelem középpontjába. Az ügyben először Répássy Róbert érdeklődött Burány Sándor munkaügyi miniszternél, aki válaszában törvényesnek minősítette a tanácsadó magyarországi jövedelemszerző tevékenységét. Ezzel ellentétes álláspontot fogalmazott meg Pál Lajos neves munkajogász, aki úgy látja, a nyilvánosságra került adatok szerint Werbernek szüksége lenne munkavállalási engedélyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.