A sárazsadányi polgármester nem érti az MSZP-t

Miből épült, és hová vezet az út a sárazsadányi szőlőültetvény mellett? – ezt a kérdést boncolgatta Török Zsolt szocialista képviselő amellett a szőlőbirtok mellett, amelynek résztulajdonosa Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó.

MNO
2004. 10. 02. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honatya azt firtatta, hogy 2000-ben az előző kormány idején állami pénzből építették azt az utat, amely annak a cégnek a szőlőültetvényéhez vezet, amelynek társtulajdonosa a volt miniszterelnök felesége is. Mint elmondta az utóbbi hetekben a sajtóban sokat emlegetett ültetvény már így is számos támogatást kapott állami költségvetésből, utalva a telepítésre fordított több milliós pályázati összegre.

A sajtótájékoztatón Palcsó Mihály, Sárazsadány polgármestere értetlenségének adott hangot, ugyanis, mint hangsúlyozta az útépítés a zsadányi és a tolcsvai önkormányzat közös ötlete volt még 1994-ben. Azért pályáztak állami segítségre, mert szüret idején addig a traktorok a 37-es főúton tudtak közlekedni, ami a sárfelhordás és a lassú járművek miatt rendkívül balesetveszélyes volt.

Ezért kezdték el az útépítést, hogy a közel 600 szőlőtermelőt érintő területről a tolcsvai szőlőfeldolgozóba azon keresztül szállíthassák a termést. A program azonban az előző sárazsadányi polgármester halála miatt, aki egyébként a mostani faluvezető édesapja volt, megakadt, ám a közeljövőben újra szeretnének pályázni az útépítés folytatására. (radio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.