Fidesz: Aba Botond a hallgatásáért kapja a húszmilliókat?

A szintén fővárosi tulajdonban lévő FKF Rt. által Demszkynek nyújtott luxusterepjáró után a BKV ezúttal luxushajóval áll a főpolgármester rendelkezésére. Kupper András a főváros Fidesz-frakció vezetője arra kíváncsi, a Carolina mellett a főpolgármester hány más ügyéről tudhat Aba Botond, aki vajon a hallgatásáért kapja-e a húszmilliókat minden évben.

MNO
2004. 10. 10. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal a BKV vezérigazgatójának megszavazott 20 milliós prémium után a közlekedési cég ismét botrányba keveredett. Miként a Touareg ügyben, ezúttal is a főpolgármesteré a felelősség – írja közleményében Kupper András. A fővárosi Fidesz-frakció vezetője emlékeztetett: a BKV Rt. hajózási cégének végelszámolásából egyedül a Demszky Gábor által előszeretettel igénybe vett dunai luxusjacht, a Carolina maradt ki. A szakértők által jelenlegi állapotában is 45-50 millió forint értékűre becsült hajó fenntartása évi 2,5 millió forint, ennek ellenére a Főváros által pénzelt BKV-vezérigazgató rentábilisnak tartja a hajó fenntartását.

Aba Botond szerint a 46 milliárdos veszteséggel küzdő cégnél a vezérigazgató 20 milliós prémiuma mellett egy 50 milliós luxusjacht fenntartása is belefér a büdzsébe. A főváros vezetésének ideje lenne elgondolkodni: a BKV Rt. botrányai, a pazarló működése és a felesleges pénzszórás elkerülésével vajon mennyit lehetne lefaragni a cég veszteségéből. Demszky Gábor először tegyen rendet a BKV-nál, mielőtt ismét a cég adósságának átvállalását kérné a kormánytól – fogalmaz közleményében a frakcióvezető.

A szintén fővárosi tulajdonban lévő FKF Rt. által Demszkynek nyújtott luxusterepjáró után a BKV ezúttal luxushajóval áll a főpolgármester rendelkezésére. A Fővárosi Önkormányzatnál pedig semminek sincsenek következményei, legyen szó a BKV újra és újra kigyulladó buszairól, a 4-es metró előkészületeinek költségtúllépéséről és a többi napvilágra került botrányról – hívja fel a figyelmet az ellenzéki politikus. A Carolina mellett a főpolgármester hány más ügyéről tudhat Aba Botond? Felmerül a kérdés: a BKV Rt. siralmas gazdasági eredményei és temérdek botránya ellenére megjutalmazott vezérigazgató talán hallgatásáért kapja-e a húszmilliókat minden évben? Vajon a főpolgármester lemondott EP képviselőként a budapestiek képviseletére, vagy csupán a fővárosi közműcégek VIP szolgáltatásaira mondott igent?
– teszi fel a kérdést Kupper András. Hozzáteszi: a kérdések megválaszolása minden bizonnyal ismét elmarad, Demszky Gábor pedig felváltva hajózhat tovább az Adria vizein és a Dunán. Kedvtelései mellett azonban már nem is reméljük, hogy Budapest ügyeire képes időt szakítani – zárja közleményét a frakcióvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.