időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Lezsáktól és Baloghtól megvonta a bizalmat az országos választmány

MNO
2004.10.16. 12:21

El kell hagynia az MDF-et és a párt frakcióját Lezsák Sándornak és Balogh Lászlónak. Katona Kálmánt korábban a választmány elnökének választották. Herényi Károly frakcióvezető posztjáról hamarosan döntenek.

Három napon belül el kell hagynia az MDF-et és a párt frakcióját Lezsák Sándornak és Balogh Lászlónak. Az erről szóló határozatot a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya hozta, miután a tagok megvonták a bizalmat a két politikustól.

Katona Kálmánt választotta korábban elnökének a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya – közölte Csáky András leköszönő elnök. A két alelnöki pozíció betöltésére négy jelölés volt. Habjanecz Tibor, Petrunyák László, Pettkó András és Szabó Miklós a jelöltek.

Első napirendi pontként egy nyilatkozatot fogadott el az országos választmány, melyben kegyelettel emlékezett meg a 60 évvel ezelőtti tragédia áldozatairól, amikor idegen nagyhatalom katonai erővel és hazaárulók segítségével a háborúból való kilépést megakadályozta. Az MDF továbbra is kötelességének érzi, hogy az ország erkölcsi és szellemi megújhodása érekében felemelje szavát – közölte Csáky a Krónikában.

Jelenleg folyik a vita Herényi Károly frakcióvezető ellen a Lakitelek munkacsoport által benyújtott bizalmatlansági indítványról. Megjegyezte: „a hozzászólások alapján vélhetően ismét a bizalmáról fogja biztosítani a testület a frakcióvezetőt”.

(Magyar Rádió, Info Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.