Találkozott-e Gyurcsány Bodnárral?

Írásbeli kérdéssel fordult Demeter Ervin (Fidesz) Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz a bankbotránnyal összefüggésben. A politikus azt szeretné megtudni a miniszterelnöktől, hogy 2003. június 22. és 25. között találkozott-e Bodnár Zoltánnal, a Nemzeti Autópálya Rt. elnökével.

Magyar Nemzet
2004. 10. 08. 5:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kérdés apropójául egy korábban már nyilvánosságra került telefonlehallgatási jegyzőkönyv szolgált. Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetője 2003. június 22-én este arról tájékoztatta Kulcsár Attilát, hogy „a papírok” ügyében beszélt Bodnár Zoltánnal, aki „Gyurcsányi” segítségét fogja kérni. Tőle azt várták, hogy „mindenképpen intézkedjen, mert nagy szar lehet belőle”. Bitvai és Kulcsár azon munkálkodtak, hogy utólag „lepapírozzák” az állami sztrádamilliárdok szabálytalan befektetését. A beszélgetés lehallgatására azért kerülhetett sor, mert Szász Károly megveretését követően a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rögzítette a bróker hívásait.

Az már kiderült, hogy üzleti ügyben Gyurcsány Ferenc kormányfő még mint az Altus Rt. vezetője találkozott a jelenleg sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilával. Az Index internetes portál kérdésére a miniszterelnök kijelentette: „Még üzletemberként, évekkel ezelőtt, találkoztam, mint oly sok más banki szakemberrel, a második legnagyobb magyarországi kereskedelmi bank ügyvezető igazgatójával, egy Kulcsár Attila nevűvel.”

Köztudomású az is, hogy az Altus Rt. a K&H Equitiesnél lévő 65 millió forintos befektetését a bankbotrány kirobbanását követően hozamokkal együtt kapta vissza. Ez elég kevés ügyfélnek adatott meg. A kőbányai önkormányzatnak például hárommilliárd forintja ragadt az Equitiesbe.



A Jobbik tegnap Kulcsár Attila lakása előtt tartott sajtótájékoztatót, és tiltakozott a bróker házi őrizetbe helyezése miatt. A helyszínen transzparensekkel tüntettek, munkaeszközöket és bablevest ajánlottak fel Kulcsár házi őrizete helyett. A rendőrök a Jobbik sajtótájékoztatóját félbeszakították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.