Mérleget hamisít a fizetésképtelenné vált kultusztárca?

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) a világ több pontján működő kulturális intézeteket arra kérte a napokban, hogy a számlájukon levő pénzt utalják át Budapestre – tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2004. 12. 16. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hiller István irányította tárca alá tartozó Kulturális Intézetek Igazgatósága (KII) egy erre utasító körlevelet küldött egyes magyar intézeteknek, míg másokat szóban hívott fel a Csapody Miklósné által vezetett igazgatóság.

Az MDF-es képviselő, Csapody Miklós felesége kijelentette, semmiféle megkeresésről nem volt szó, az említett levél nem létezik. A Magyar Nemzet információi szerint a KII azért folyamodott ehhez a módszerhez, mert fizetésképtelenné vált a tárca, és év vége felé a külföldről hazautalt pénzek segítségével tudják fenntartani a mérleget, maguk előtt görgetve a veszteséget oly módon, hogy a hiány a mérlegben ne mutatkozzék meg.

A lap úgy tudja, az igazgatóság megtiltotta egyes főkiküldöttek 13. havi javadalmazását, valamint a szokásos havi ellátmányok is késve érkeztek több helyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.