időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Mérleget hamisít a fizetésképtelenné vált kultusztárca?

Magyar Nemzet
2004.12.16. 23:03

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) a világ több pontján működő kulturális intézeteket arra kérte a napokban, hogy a számlájukon levő pénzt utalják át Budapestre – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Hiller István irányította tárca alá tartozó Kulturális Intézetek Igazgatósága (KII) egy erre utasító körlevelet küldött egyes magyar intézeteknek, míg másokat szóban hívott fel a Csapody Miklósné által vezetett igazgatóság.

Az MDF-es képviselő, Csapody Miklós felesége kijelentette, semmiféle megkeresésről nem volt szó, az említett levél nem létezik. A Magyar Nemzet információi szerint a KII azért folyamodott ehhez a módszerhez, mert fizetésképtelenné vált a tárca, és év vége felé a külföldről hazautalt pénzek segítségével tudják fenntartani a mérleget, maguk előtt görgetve a veszteséget oly módon, hogy a hiány a mérlegben ne mutatkozzék meg.

A lap úgy tudja, az igazgatóság megtiltotta egyes főkiküldöttek 13. havi javadalmazását, valamint a szokásos havi ellátmányok is késve érkeztek több helyre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.