Rejtély, hogyan végződött a pótnyomozás a Nádor-ügyben

Egyelőre rejtély, hogy milyen eredménnyel végződött a pótnyomozás az úgynevezett Nádor-ügyben. A Fővárosi Főügyészség még 2003 januárjában hatályon kívül helyezte a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát.

Magyar Nemzet
2004. 12. 28. 23:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkező Szász András ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult az eljárás. Szász ügyvédje, Bárándy György megkeresésünkre közölte: az ügyészség az ünnepek után hirdeti majd ki a végzését, amelynek indokolása titkos lesz. Szerinte az ügyben ismét megszüntetik a nyomozást.

Emlékezetes: a Nádor Rt. még a Horn-kormány idején szerződött titkosszolgálati eszközök beszerzésére. Szász András 1996 nyarán az Erős János vezette Kereskedelmi és Hitelbanktól 33 millió dollár áthidaló devizahitelt vett fel, ami a tervek szerint a fejlesztés egészét fedezte volna.

Lapunk úgy tudja, a nyomozás során kiderült, hogy a Nádor Rt. a felvett hitelnek csupán egy részét, hozzávetőlegesen 21 millió dollárt költött a berendezésekre, a többit saját célra használta fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.