időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Az OTP bevásárolna Szerbiában

MNO
2005.01.14. 19:01

Lapiformációk szerint a szerb kormány megválna az összes részesedésétől minden kereskedelmi bankban. Az OTP pedig, miután lecsúszott a Jubanka privatizációjáról újabb célpontokat keres a Balkánon – írja az fn.hu.

A Vecernje novosti című szerb lap szerint Szerbia fokozatosan eladja kereskedelmi bankjait. Jelenleg az államnak a 46 bankból 16-ban van részesedése, hétben – köztük a Jubankában, a Vojvodjanska bankában és a Novosadska bankában – többségi tulajdona van. A sajtóinformáció szerint a kormány hamarosan magánkézbe adhatja az újvidéki (Novi Sad) Novosadska és a Continental bankot is. Két vajdasági bank, a Panonska és a Vojvodjanska banka privatizációs tanácsadóit az idén választják ki.

A lap úgy tudja, hogy a Jubankánál már az utolsó stádiumban vannak a tárgyalások arról, hogy a görög Alpha Bank veszi meg a pénzintézetet, a tulajdonosváltásra várhatóan január végén kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.