időjárás 18°C Medárd 2023. június 8.
logo

Kevesen tudnak az ingyen gyermekbiztosítás lehetőségéről

MNO
2005.01.28. 09:25

Az ingyenes gyermekbiztosításra vállalkozó biztosítói csoportnak a tavalyi évben fele annyit se kellett kifizetnie a károkra, mint amennyit a költségvetéstől kapott a szolgáltatásért. Ennek oka az általános tájékozatlanság, melynek eloszlatására a biztosítók - jobb híján - önerőből próbálják meg tájékoztatni a fiatalokat, az iskolákat és a szülőket - írja a Napi Gazdaság

A statisztikák ugyan azt jelzik, hogy hónapról hónapra egyre nagyobb az ismertsége az ingyenes gyermekbiztosításnak, ám még a 2004. IV. negyedévi 48 százalékos kárhányad is jelentősen elmarad attól a 60 százaléktól, amellyel a kormányzati pályázaton győztes öttagú biztosítói csoport előzetesen kalkulált – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Borókay Ferenc, a Generali–Providencia Biztosító személybiztosítási csoportvezetője.

A Generali, az Aegon Magyarország, az Allianz–Hungária, az OTP–Garancia és az Uniqa által létrehozott együttbiztosítási konzorcium 2006-ig személyenként 220 forintos éves díjért vállalta, hogy balesetbiztosítási fedezetet nyújt Magyarország minden 3–18 éves korú gyermekének. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése értelmében az csoport valamivel több mint 400 millió forintot kapott a szolgáltatásért, eközben a kárkifizetések összege alig 150 millió forint körül mozgott.

A biztosítótársaságokhoz összesen 26 ezer kárbejelentés az év során: a legtöbb kárbejelentés és a legmagasabb kárkifizetés Budapesten volt, ahol kis összegű, károkat jelentettek be az ügyfelek. A legkomolyabb balesetek Baranya megyében eshettek, hiszen itt a kárkifizetések aránya csaknem duplája a bejelentett káreseményeknek.

Napi Gazdaság

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.