MSZP-SZDSZ-es polgármesterek „tanulmányútja” Dél-Afrikába

Állításuk szerint Dél-Afrika önkormányzatiságát akarták tanulmányozni azok az MSZP-SZDSZ-es budapesti polgármesterek, akik csaknem kétmilló forint közpénzt használtak fel az utazáshoz. Csécsei Béla tanulmányt is készített az út tapasztalatairól, amiből megismerhetjük a magyar és a dél-afrikai önkormányzatiság hasonlóságait.

MNO
2005. 03. 10. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-afrikai útjáról faggatja a kispesti polgármestert ma az ellenzék a testületi ülésen. Steinerné Török Katalin (MSZP-SZDSZ), a XIX. kerület polgármestere nemrég járt a napfényes köztársaságban. A költségek egy részét nem saját maga, hanem a polgármesteri hivatal állta. A Reggel megtudta, hogy Steinerné a kiküldetésért 189 ezer, míg tanfolyami költségként 752 ezer forintot kapott a hivataltól. A kerület vezetése sokáig igyekezett titokban tartani az összeget. Az ellenzék a mai testületi ülésen várhatóan kínos kérdésekkel bombázza majd a polgármestert. A képviselők nem értik, az önkormányzat miért fizetett közel egymilliót a „tanulmányútért”. Steinerné Török Katalin legalábbis így nevezte a kilencnapos programot.

Steinerné a lapnak elmondta, hogy egy civil szervezet meghívására utazott Dél-Afrikába. Így nem kellett a hivatalnak a teljes költséget állnia. Azt, hogy pontosan mennyibe került a teljes út, a polgármester nem tudta megmondani. A civil szervezet meghívója viszont az ő nevére szólt.

A polgármester szerint hasznos volt az utazás Kispestnek, hiszen értékes tapasztalatokat szereztek. Annál is inkább, hiszen Dél-Afrikában Magyarországgal nagyjából egyidőben ment végbe a demokratikus átalakulás. Így összevethették tapasztalataikat a közigazgatási szervek képviselői.

Steinernével tartott a dél-afrikai útra Csécsei Béla (MSZP-SZDSZ), a VIII. kerület polgármestere is. Az ő repülőjegyére és szállására a testület 700 ezer forintot szavazott meg még tavaly ősszel. Csécsei szerette volna, ha az éttermi számlák felét is a hivatal állja, de ezt elutasították. A polgármester egyébként tanulmányt készített a dél-afrikai út tapasztalatairól. Mint mondta, ebbe bárki beletekinthet, ha a magyar és a dél-afrikai önkormányzatiság hasonlóságaira kíváncsi.

Forrás: Reggel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.