Szoci a lista – Újabb MSZP-s érintettek a K&H-ügyben

A végéhez közeledik a rendőrségi nyomozás a brókerbotrány ügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda rövidesen megkezdi az iratismertetést. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal eközben eldönti, hogy gyanúsítottként kihallgassa-e Baja Ferenc szocialista politikust és Puch Lászlót, az MSZP pénztárnokát, akik Kulcsár Attila állítása szerint mindketten nagyobb összeget kaptak az általa elsikkasztott pénzekből – olvasható a Magyar Hírlapban.

MNO
2005. 05. 25. 12:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövidesen véget ér a rendőrség szerepe a brókerbotrányban: a Nemzeti Nyomozó Iroda hamarosan befejezi a nyomozást a Kulcsár Attila nevével fémjelzett csalási ügyben. Eközben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal arról határoz, hogy kihallgassa-e Baja Ferenc szocialista politikust és Puch Lászlót, az MSZP pénztárnokát a K&H-ügyben – értesült a Magyar Hírlap. Az álbróker, aki az utolsó percig vall, azt állítja, a két szocialista politikus nagyobb összegekett kapott az általa elsikkasztott pénzekből.

Eközben megkezdődöttt a rendőrségi nyomozás során keletkezett, több mint tízezer oldalnyi nyomozati irat rendszerezése, mely során az esetleges pontosítások és védői észrevételek még bekerülhetnek a jegyzőkönyvekbe. Több szakértői vélemény már nem készül, gyanúsítotti kihallgatást, házkutatást, lefoglalást sem terveztek. A nemzeti nyomozóknál mindettől függetlenül két hét múlva elkezdődhet az iratismertetés, az ügynek csaknem harminc gyanúsítottja van – számol be a Magyar Hírlap.

A nyomozók öt személyt hallgattak ki az elmúlt két hétben, akiket – egyebek közt Kulcsár Attila vallomása alapján – sikkasztással gyanúsítottak. Ők a pénzek átutalásában közreműködő cégek képviselői, akik az adatok szerint maguk is jelentős összegekhez jutottak a tranzakciók elvégzését követően. Az Egyesült Államokban élő Schönthal Henrik és a Szíriában bujkáló Abdo Mahmud elleni nyomozást felfüggesztik. Előbbi a cégein keresztül aktív irányítója volt az átutalásoknak, míg az arab pénzváltó unokatestvérével együtt mintegy hatmilliárd forint felvételében segédkezett. Ellenük több mint egy éve nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – teszi hozzá a Magyar Hírlap cikkírója.

Az álbróker kihallgatása a nyomozás utolsó napjáig, a következő két hétben is folytatódik. Új elem már nem várható, inkább az eddigi vallomások pontosítására készülnek. A nyomozás befejeztével újra indítványozni fogja, hogy védence házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra enyhítsék – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Zámbó Gyula, Kulcsár ügyvédje. Hozzátette: védence felkészült arra, hogy végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtja a bíróság. Tudomása szerint az egykori bankvezető nem készül visszatérni a pénzügyi szférába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.