Áron alul vett állami ingatlant Rudi Zoltán cége?

A Magyar Televízió elnökének, Rudi Zoltánnak és édesapjának cége, a Hársmajor Kft. 145 millió forintért árul egy XI. kerületi ingatlant, melyet egy értékbecslés szerint jóval a piaci ár alatt vettek meg 2003-ban. Az állami tulajdonú eladó felügyelőbizottságában megtalálható az a Barinkai Péter, aki ügyvezetője annak a kft.-nek, melyet az új tévészékáz felépítésével bíztak meg, ám Rudi cáfolta az összefüggést. <br/><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=303500&rvt=155" target = "_blank">&#8226; Rudi Zoltán levelei a Népszabadság főszerkesztőjéhez</a><br>

MNO
2005. 08. 25. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két sikertelen tender után pályázaton kívül, hirdetéssel értékesítette a XI. kerületi Hársmajor utca 1. szám alatti, 1500 négyzetméteres, háromszintes épületet az állami tulajdonú Váltó-4 Libra Rt. 2003 nyarán, és a vevő az a Hársmajor Kft. lett, amelynek fele-fele részben tulajdonosa Rudi Zoltán, a Magyar Televízó elnöke, illetve édesapja – írja a Népszabadság. A cég most a telket és a házat 145 millióért kínálja.

A volt munkásszálló megvételére három ajánlat érkezett, és ezek közül Rudi cége adta a legjobb ajánlatot, ám a Váltó-4 nem közölte a lappal a vételárat. Az állami tulajdonú cég annyit közölt, hogy az eladás előtt készült értékbecslés a telekről és az épületről, ám a becsült összeg üzleti titkot képez, így nem árulták el.

A lapnak Rudi Zoltán sem hozta nyilvánosságra a vételárat, mivel szerinte nem tartozik senkire, hogy 18 évi munka után, egy válás közepén mit és mennyiért vásárolt meg. A Népszabadság szerint az MTV-elnök cégének nyilvános egyszerűsített éves beszámolójában a tárgyi eszközök rovatban 84 millió forint szerepel, ami az ingatlan vételárára utalhat. A volt munkásszálló piaci árára egy idén márciusban készült értékbecslés utalhat, amely szerint az eladásra váró ingatlan 155 millió forintot ér. Az összeget helyszíni bejáráson és összehasonlító ingatlanforgalmi adatok alapján állapította meg egy értékbecslő, aki szerint az épület jó lehetőséget nyújt irodai, szállodai vagy társasházi lakások kialakítására, emellett a telket kerti paradicsommá lehet kialakítani.

A Váltó-4 közölte: a beérkezett három ajánlatot az értékelőbizottság mellett a felügyelőbizottság is megtárgyalta, melynek tagjai között 2002 óta, vagyis az adásvétel pillanatában is megtalálható volt Barinkai Péter, aki egyúttal ügyvezetője annak a Millenniumi Média Kft.-nek is, amelyet az új tévészékház felépítésével bíztak meg – olvasható a Népszabadságban. Rudi Zoltánnak erről nem volt tudomása, és az ingatlan megvásárlásakor nem beszélt Barinkai Péterrel. Mint közötle: ő az ingatlan teraszán felállított „Eladó” táblára figyelt fel, és kezdett el érdeklődni a volt munkásszálló iránt.

Rudi Zoltán magánházának eladásában egy olyan ügyvédnő is segédkezik a tévéelnöknek, aki havi ötszázezer forintért dolgozik a Magyar Televíziónak, és bár Rudi cáfolja, hogy megbízást adott volna az eladásra az ügyvédnőnek, a Népszabadság azt írja, hogy erre több bizonyítékkal is rendelkezik. Ezek közül az egyik az a 155 millió forintról szóló ingatlanbecslés, amelyet az ügyvédnő megbízásából közeli rokona készített a telekről és a házról – írja a lap. A szerződés szerint az ügyvédnő díjazása havi 500 ezer forint plusz áfa és költségtérítés, feladata pedig egyebek között „az MTV Rt. székházprojektjével kapcsolatosan felmerülő ügyekben, közbeszerzésekkel kapcsolatos eljárásokban” iratok készítése, véleményezése, tanácsadás és peres képviselet ellátása – közli a Népszabadság.




„Szeretném, ha a két orgánum viszonya nem romlana meg a személyemet ért rágalmak miatt, nem szeretném, ha a hírműsorainkban a Népszabadság kiadójának és szerkesztőinek vagyoni helyzetével, kabátszerzési technikáival, magánéletével foglalkoznának kollégáim. Felületünk van bőven, pénzünk ugyan kevés, de tudjuk, rágalomhoz nem kell sok. Figyelmedbe ajánlom Botticelli Rágalom c. képét, azokat a hatalmas füleket, amelyekkel a befogadó közeg imádja, szívja magába a rágalmat. Kérlek, ne őket szolgáljátok, hanem azokat az embereket, akik a valóságra kíváncsiak, mert felelős döntéseket akarnak hozni magán- és közfunkciójukban egyaránt„ – írta Rudi Zoltán a Népszabadság főszerkesztőjének, majd az index.hu-val azt közölte: szavait nem fenyegtőzésnek szánta, hanem komolyan gondolta.

(Forrás: Népszabadság, index.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.