Budapest Airport Rt: államtitoknak minősített nagy értékű beruházás

A privatizáció előtti utolsó pillanatban államtitoknak minősített, nagy értékű beruházásról írt alá megállapodást a Ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport Rt. – tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2005. 08. 18. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság a most jóváhagyott fejlesztésre eredetileg 600 millió forintot szánt, végül mégis kétmilliárd forint értékben kötötte meg a szerződést a kivitelező Strabag Rt.-vel. A Magyar Nemzet szerint az ügylet a BA Rt. döntéshozó testületeinél nemcsak a tervezettnél lényegesen magasabb megbízási díj és a szokatlan időpont miatt kavart óriási vihart, hanem azért is, mert a beruházást – egy gurulópálya-építést – igencsak megkérdőjelezhető módon összevonták egy másik fejlesztéssel, amelynek ürügyén a reptér az egész tranzakciót államtitokká tudta minősíttetni.
A Magyar Nemzet szerette volna a szerződésről megkérdezni a reptér vezetését, ám a megbízási díjra és a megállapodás időzítésére vonatkozó kérdéseinkre lapzártáig nem érkezett válasz. A privatizációt lebonyolító ÁPV Rt. a tájékoztatás elutasítását a titkosítással indokolta.


Az üggyel kapcsolatban további részleteket a Magyar Nemzet pénteki, ünnepi számában olvashatnak a 15. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.