Kerék Csaba állítja: nem ismerte a pénzek eredetét

Kerék Csaba, a Britton Kft. ügyvezető igazgatója egy kedd reggeli televíziós műsorban kijelentette: Kulcsár Attila állításával szemben nem tudott arról, hogy bűncselekményből származik az a pénz, amit vállalkozása a Kulcsár Attilához köthető off-shore cégtől kapott és kezelt.

MNO
2005. 08. 16. 9:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A K and H-ügyben különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsított Kerék Csaba elmondta: névazonosság volt cége és a Britton Llc. között, de jogilag különálló volt a kettő.

Hangsúlyozta: abban az esetben, ha tudott volna a pénz eredetéről, akkor jogosak lennének azok a vádak, hogy a pénzmosásban részt vettek, amennyiben viszont nem tudott, akkor ez egy jóhiszemű állapot és így nincs semmilyen jogkövetkezménye.

A milliárdos sikkasztással vádolt álbróker korábban azt vallotta, hogy az ügyfelek vefektetési szándékairól tájékoztatta Kerék Csabát, aki elmondta neki, milyen szerződések szükségesek az ügyletek leplezéséhez.

(teletext.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.