időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Támogatja az EU a kölni katolikus világtalálkozót

MNO
2005.08.19. 07:08

Az Európai Bizottság - az Európai Parlament kérésére - másfél millió euróval járult hozzá a kölni katolikus világifjúsági találkozó szervezési költségeihez. A közösségi támogatást, az unió értékrendjéhez illeszkedően, elsősorban a szolidaritás és a civil aktivitás ösztönzése céljából nyújtja az EU.

– A szolidaritás és a civil társadalom összefogása olyan elemek, amelyek áthatják a kölni rendezvény szellemiségét. Ez óriási multikulturális, informális tanulási tapasztalatot nyújt a fiatal résztvevőknek – vallja az Európai Bizottság. Ezért született pozitív döntés a másfél millió eurós támogatásról, amit az EU „speciális éves események„ költségvetési keretéből allokál. Az összeget konkrétan a mintegy 20 ezer önkéntes szervező, segítő logisztikai, szállás- és étkezési költségeinek finanszírozására fordítják, s a teljes ilyen célú kiadásnak mintegy 80 százalékát fedezi. Ján Figel, az Európai Bizottság ifjúsági ügyekért felelős biztosa is felkeresi majd a projekt aktivistáit, és ellátogat több kölni eseményre.

eurohirek.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.