Zalai kenyérfesztivál: bőséges volt az idei kínálat

Három kenyér esett áldozatul, amíg a ma pékjei hozzászoktak a több mint 200 éves szabadtéri kemencéhez. Zalaegerszegen a göcseji kempingben immár ötödször tartották meg a kenyérfesztivált.

MNO
2005. 08. 20. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt rozs, kukorica, törköly és durumlisztből sütött, a legkülönfélébb magvakkal gazdagított, sőt még sárgarépás is, fekete, barna, félbarna és persze a legkedveltebb, a régimódi fehér, vagyis igazán bőséges volt az idei, V. Göcseji Kenyérfesztivál kínálata és természetesen mindegyiket meg is lehetett kóstolni.

A helyszínen, a zalaegerszegi Falumúzeumban begyújtották a skanzen több mint 200 éves szabadtéri kemencéjét, hogy – ha szabad így fogalmazni – autentikus göcseji házi kenyeret készítsenek, ám a vállalkozó kedvű, de mégis csak automata gépsorokhoz szokott mesterek kis híján felsültek. Az első három példány ugyanis, szénné égett. De aztán rájöttek a fortélyra és elkészült a gömbölyű, piros-barna, illatos kenyér.

radio.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.