Volt rozs, kukorica, törköly és durumlisztből sütött, a legkülönfélébb magvakkal gazdagított, sőt még sárgarépás is, fekete, barna, félbarna és persze a legkedveltebb, a régimódi fehér, vagyis igazán bőséges volt az idei, V. Göcseji Kenyérfesztivál kínálata és természetesen mindegyiket meg is lehetett kóstolni.
A helyszínen, a zalaegerszegi Falumúzeumban begyújtották a skanzen több mint 200 éves szabadtéri kemencéjét, hogy – ha szabad így fogalmazni – autentikus göcseji házi kenyeret készítsenek, ám a vállalkozó kedvű, de mégis csak automata gépsorokhoz szokott mesterek kis híján felsültek. Az első három példány ugyanis, szénné égett. De aztán rájöttek a fortélyra és elkészült a gömbölyű, piros-barna, illatos kenyér.
radio.hu

Így kergették halálba a Kádár-diktatúra idején a világhírű művész zseniális édesapját