Fehér Béla: Azt meséli ifjú ismerősöm, aki péknek tanult, hogy nem volt neki könnyű megjegyezni, hogy melyik kenyérféleséghez milyen adalékokat kell keverni, de már egész jól belejött. Mert ma nem úgy néz ki a raktár, hogy ott a liszt, aztán gyerünk, süssük a kenyeret, hanem a pék egyik adalékos zsáktól szökken a másikig, és belapátolja a kenyérmasszába, ami elő van írva. Gondolom, a házi kenyérhez házikenyér-adalékokat kever, a fehérhez fehér, a félbarnához pedig félbarna adalékokat. Sejtelmem sincs, miért van így, őszintén szólva nem is érdekel, csókoltatom az összes adalékszakértőt, aki nyilván szépen meg tudja magyarázni, hogy mi szükség van a kenyérsütéshez adalékokra, de én a fafejű lakosság vagyok, aki dolgozni jár, családot tart el, vacsorára szeret jó kenyeret enni, és nem akarja tudomásul venni, hogy a pék nem pék, hanem vegyész.
(Magyar Nemzet, 2005. szeptember 21.)
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy embert
