Gyanúsítotti kihallgatásra vitték el a kőbányai MSZP-s alpolgármestert

Ügyészségi nyomozók vitték el Kaszab Csabát, a kőbányai MSZP-s alpolgármestert gyanúsítotti kihallgatásra a hivatalában lefolytatott házkutatás után. A X. kerületben a nyár elején tört ki belháború a szocialisták között. A párt kerületi belső ellenzéke szerint az alpolgármester emberei fiktív tagokkal töltötték fel a helyi szervezeteket, és az így nyert szavazatokkal átvették az irányítást Kőbányán.

MNO-összefoglaló
2005. 09. 29. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalában lefolytatott házkutatás után saját kocsiján kísérték gyanúsítotti kihallgatásra Kaszab Csabát, Kőbánya MSZP-s alpolgármesterét az ügyészségi nyomozók ma délelőtt – értesült az Index internetes lap. A Magyar Nemzet Online informátora megerősítve az információt elmondta: két ügyészségi nyomozó jelent meg az alpolgármester hivatalában, hogy elvigyék a kihallgatásra. Hozzátette: a gyanúsítás is megtörtént. Kaszab Csaba irodájában a házkutatás után iratokat foglaltak le a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatalának emberei, majd a helyi szocialista párt frakcióvezetőjeként is működő politikust az önkormányzat épületéből az ügyészségre vitték.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Varga Jenő az Info Rádiónak megerősítette, hogy a hivatal munkatársai a X. kerületi önkormányzat épületének egyik hivatali helységében házkutatást tartottak. Hozzátette: vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vitték kihallgatásra Kaszabot. A gyanúsítotti kihallgatás csütörtökön megkezdődött. A szóvivő további részleteket nem közölt, csupán annyit mondott: a bűncselekmény elkövetésének időszakában a gyanúsított személy a kerület beruházási bizottságának vezetője volt.

A X. kerületben hosszabb lappangási idő után a nyár elején tört ki belháború a szocialisták között. Emlékezetes: Ficsór János X. kerületi szocialista önkormányzati képviselő a „A tiszta közéletet Kőbányán!” csoportosulás képviseletében követelt magyarázatot egyre szélesebb nyilvánosság előtt az MSZP kőbányai, valamint budapesti elnökségétől arra, hogyan lehetséges az, hogy egy év alatt tízféle adatot közöltek velük a kőbányai taglétszámmal kapcsolatban. A szocialisták kőbányai szervezetét – mely az országban a legnagyobb – részben fiktív tagokkal töltötte föl a helyi vezetés annak érdekében, hogy az így kialakult többséget kihasználva dolgozhassanak az állami bevételek újraelosztásában – állították az MSZP-s alapszervezetek képviselői. A tagrevíziót sürgető párttagok szerint a taglétszám mesterséges felduzzasztásához egyes helyi hatalmi köröknek, nevezetesen Kaszab Csaba alpolgármesternek és Novák Gyula tanácsnoknak fűződik nyomós érdeke. Kaszabot több ízben lemondásra szólították fel, ám az alpolgármester nem tett eleget a felszólításnak.

(Index, Info Rádió, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.