Okirat-hamisítással vádolják a somogybabodi polgármestert

Közokirat-hamisítással és jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a kaposvári ügyészség a somogybabodi polgármestert és a körjegyzőt – jelenti a HavariaPress.

MNO
2005. 12. 09. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség szerint jogtalanul jutottak pályázati forráshoz, amiből a település két kilométer hosszú kerékpárútját építették meg. A vád szerint a polgármester tudta: nem rendelkeznek az állami támogatás megszerzéséhez szükséges önrésszel, ennek ellenére beadták a pályázatot. Az ügyészség megállapításai szerint a polgármester a barátaitól kért kölcsön négymillió forintot. Az önkormányzat bankszámlájára befizetett négymillió forintról igazolást kapott a banktól, s ezzel a pénzzel mint saját erővel tudtak pályázni. Nyertek is, több mint 25 millió forintot, ezenkívül később még csaknem 17 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást. Az ügyészség azt állítja: a pályázathoz ráadásul valótlan tartalmú képviselő-testületi határozatot nyújtottak be 2002-ben, amit a polgármester felkérésre a jegyző készített. A képviselő-testületet ugyanis hónapokkal később tájékoztatták arról, hogy pályáznak a kerékpárút megépítésére. Az ügy hamarosan a bíróságon folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.