Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Súlyos sikkasztás Kaposvárott?

Három rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt vádat emeltek a Kaposvári Városgazdálkodási Rt. (KVG Rt.) elnök-vezérigazgatója, Püspök Rudolf ellen - tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészségre hivatkozva az Info Rádió.

MNO
2005. 12. 13. 17:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint az elnök-vezérigazgató 2000-ben a KVG Rt. Dolgozói Alapítvány tulajdonát képező húszmillió forinttal a sajátjaként rendelkezett, amikor kuratóriumi döntés nélkül az alapítvány részvényeinek eladásáról, majd a vételárnak a kölcsönbe adásáról döntött, annak érdekében, hogy egy többségi tulajdonában álló romániai székhelyű kft. által felvett hitelhez fedezetként használja az abból megvásárolt befektetési jegyet – olvasható Egerváriné Lucza Gyöngyi főügyészségi ügyész közleményében.

Tájékoztatása szerint Püspök Rudolf ugyancsak 2000-ben a KVG Rt. által lízingelt több mint ötmillió forint értékű gépet a lízingbe adó cég tudta és beleegyezése nélkül értékesítette, illetőleg egy másik, szintén lízingelt 27,5 millió forint forgalmi értékű gépet a romániai székhelyű kft.-nek további lízingbe adta, ezáltal a géppel a sajátjaként rendelkezett.

Info Rádió

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.