Politikusok véleménye a Gyurcsány-Orbán vitáról

Végig Orbán Viktorral volt elfoglalva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a ma esti televíziós vita folyamán – összegezte véleményét Navracsics Tibor. A Fidesz elnökének kabinetvezetője szerint Orbán ezzel szemben higgadtan az emberekhez beszélt. Az SZDSZ Gyurcsányt hozta ki a szópárbaj győztesének, Dávid Ibolya szerint Orbán nem kínált alternatívát.

MNO
2006. 04. 05. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics: Gyurcsány végig Orbánnal foglalkozott

Orbán Viktor higgadtsága miatt meggyőzőbb volt, míg Gyurcsány Ferenc nehezen tudta megőrizni önuralmát, arrogáns volt – összegezte véleményét a szerdai Gyurcsány-Orbán vitáról Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke. Navracsics úgy látta, Gyurcsány Ferenc provokálta vitapartnerét, és néha „műnépies„ fordulatokat használt. Gyurcsány Ferenc végig Orbán Viktorral volt elfoglalva, őt akarta hitelteleníteni – mondta a kabinetfőnök, és hozzátette: ezzel szemben Orbán Viktor az emberekhez beszélt, a terveit ismertette.

Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc gyengéje azt volt, hogy nem tudta megőrizni a nyugalmát, ami kézmozdulatain is látszott. Erőssége pedig az akart lenni, hogy azt próbálta mutatni: miniszterelnök-jelöltjénél nem lehetett gyengeséget felfedezni a vitában. Orbán Viktor kabinetfőnöke úgy látta: a Fidesz szempontjából hasznos volt a vita, hiszen a pártelnök el tudta mondani a jövőre vonatkozó elképzeléseinek jelentős részét. Az MSZP esetében viszont az elképzelésekről keveset hallhattak az érdeklődők – tette hozzá.

Hiller lendületről és szürkeségről

Az MSZP elnöke úgy látja, az este folyamán világossá vált a két teljesítmény különbsége. Hiller István úgy fogalmazott, „világossá vált, ki képviseli a jövőt és ki a múltat. Világossá vált a két teljesítmény különbsége: lendület és szürkeség, megalapozott tervek és felelőtlen ígéretek, jövő és múlt állt szemben egymással a vitában”.

Kuncze Gyurcsányt találta meggyőzőbbnek

Az SZDSZ elnöke szerint Gyurcsány Ferenc volt a meggyőzőbb, a felkészültebb a szópárbajon. „Az is biztos, ebben most megerősödtem, hogy a szabad demokratákon múlik, hogy milyen kormánya alakul Magyarországnak a 2006-os választásokat követően„ – fogalmazott Kuncze Gábor.

Dávid Ibolya: Orbán nem nyújtott alternatívát

Az MDF elnöke szerint a szópárbajon egy néha agresszívan érvelő miniszterelnök vitázott egy konzervatív alternatívát nyújtani nem tudó ellenzéki vezetővel. Dávid Ibolya hiányolta, hogy nem esett szó a vitán arról, miként kell és lehet megerősíteni a magyar középosztályt, hogyan lehet megtakarításait növelni például az örökösödési illeték, a kamat- és az árfolyam-nyereségadó eltörlésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.